Deze post is eerder gepubliceerd op deze website

Dataplace uit Alblasserdam heeft Datacenter Nedzone uit Steenbergen overgenomen. Met deze vierde overname van een datacenterbedrijf versterkt Dataplace zijn positie in de nationale datacentermarkt alsook in de regio Antwerpen.

Datacenter Nedzone speelt een regionale rol als het gaat om datacenterdienstverlening in het westen van Noord-Brabant en Zeeland. Ook richt het bedrijf zich op de regio Antwerpen. Nedzone maakte medio vorig jaar bekend dat het de datavloercapaciteit van zijn locatie op het industrieterrein Reinierpolder II in Steenbergen ging verdubbelen naar 2.200 m2.

Regio’s

Dataplace uit Alblasserdam bestaat sinds 2010 en maakt sinds 2016 onderdeel uit van de Eurofiber Group. Na deze overname kreeg de datacenterexploitant de middelen om zelf acquisities te doen. Eerder nam Dataplace al Data Center Arnhem en Datacenter Brabant over. Eurofiber had zelf een datacenter in Groenekan; dat kwam eveneens onder de Dataplace-groep te hangen.

Het bedrijf bedient met zijn datacenters de regio’s Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Brabant. Daarnaast bouwt Dataplace een datacenter in Hoofddorp: Dataplace Amsterdam zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 de deuren openen.