+ 31 (0)85 210 71 61 info@itbases.nl

Alles over ITbases

Wie zijn wij?

Alles over ITbases, wie zijn wij ?

In ons team rust een professionele aanpak van uw computerruimte op een stevig fundament van een studie elektrotechniek met de toegevoegde waarde van jarenlange ervaring en permanente zelfstudie van de snel veranderende markt.

Alex van der Linden & Arjan de Kooter 

IT bases bundelt de kracht van Alex van der Linden en Arjan de Kooter. Wij troffen elkaar ruim tien jaar geleden. Alex had een leidinggevende rol bij Getronics  (later K&H) waar Arjan opereerde als projectmanager en engineer. Samen bouwden we er aan de ontwikkeling van een nieuw businessunit.

Respect, passie en de menselijke factor

Wij vervolgden gezamenlijk onze weg bij een andere sysyem integrator, waar Alex als manager operations de bouw en beheer organisatie leidde, terwijl Arjan als senior engineer al zijn knowhow en skills inzette. ‘Wij willen veel meer betrokkenheid’, daar waren we van overtuigd, en zijn ITbases begonnen.

Wat ons bindt, is wederzijds respect voor elkaars kennis en kunde, onze passie voor techniek en een oog voor de menselijke factor in een hightech omgeving.

Schaalbare en toekomstvaste oplossingen

Vanuit onze achtergrond en ervaring kunnen wij garanderen dat alles wat wij ontwerpen ook goed uit te voeren is. Wij verkopen geen beloftes voor de toekomst, maar schaalbare en toekomstvaste oplossingen.

Alex van der Linden

Alex van der Linden

“De computerruimte vormt vaak het kloppend hart van een organisatie. Hoe alle techniek daar minutieus  in elkaar haakt, fascineert mij telkens weer. Ik beleef oprecht plezier aan het bedenken van slimme, creatieve oplossingen om dat optimaal te laten werken. Zo heb ik door de jaren heen al veel organisaties geholpen. Voor mij staan de mensen daarin centraal: zowel de klant en zijn medewerkers, als mijn eigen collega’s. Zeker als ze net zo gepassioneerd zijn als ik bij het zoeken naar de beste aanpak, vinden we elkaar snel. Kracht bundelen is als op elkaars schouders staan en een hogere toren bouwen dan je in je eentje zou kunnen. Vertrouwen is daarin het sleutelwoord. Vanuit die gedachte is ITbases ontstaan.”

Arjan de Kooter

Arjan de Kooter

“Ik ben voor techniek geboren; mijn hart gaat er sneller van kloppen. Niets leuker dan de klant blij maken met oplossingen die precies bij zijn behoeften passen; techniek in dienst van de gebruiker. Ik vertaal techniek naar wat het moet doen en leg er eer in om de processen te perfectioneren. Ik houd van samenwerken en zoek liefst met een team naar mogelijkheden die organisaties echt verder brengen. Ik geloof in het concept van ITbases, omdat ik er al mijn kunde en ervaring volledig tot leven kan brengen op onze eigen manier met cocreatie: samen doelen stellen en bereiken.”

Voorsprong behouden bij nieuwe ontwikkelingen

We helpen bedrijven om de cloud optimaal in te zetten tegen zo laag mogelijke kosten. Intussen zien we dat 4G groeit naar 5G. Dat vergt een nieuwe technologie waar u wellicht gebruik van wilt maken om sneller te kunnen werken.

Nieuwste ontwikkelingen

Binnenkort gaat uw koelkast aan de supermarkt melden welke producten ze bij u moeten bezorgen en meldt uw container aan de vuilophaaldienst dat hij vol is en kan worden opgehaald. The Internet Of Things biedt eindeloos veel mogelijkheden. Wat betekent dat voor uw bedrijf?

Wij houden vakbladen, internet en onze klanten in de gaten. Wij volgen ontwikkelingen op de voet en vertalen ze op maat voor uw organisatie. Zodat u kunt bouwen op continuïteit, betrouwbaarheid en efficiency.

Cocreatie

Wij geloven in cocreatie van serverruimte tot werkplek; we hebben immers ook niet de wijsheid in pacht. Wij verbinden de praktijkervaring en inzichten van onze klanten aan die van ons en we delen onze kennis. U kent uw onderneming en weet wat u nodig heeft en wij kennen onze technologie. Dat willen we samenbrengen, want zonder uw inbreng kunnen wij onmogelijk een goede oplossing bedenken voor uw organisatie.

Product, mens en milieu

We werken met respect voor u, de producten, mens en milieu. Onze missie is om de menselijke factor terug te brengen in de zakelijke en snel veranderende wereld van ICT. Veelbelovende technologie krijgt meerwaarde door wat ménsen ermee doen: uw medewerkers en die van ons. De I van ICT staat voor informeren; eerlijk, zonder verborgen agenda’s of onaangename verrassingen achteraf. De C van ICT staat voor communiceren in tweerichtingsverkeer: luisteren met aandacht. De T van ICT is de technologie, waarvan we de mogelijkheden kennen en omarmen, zonder ze heilig te verklaren.

“Éen week voor de kerst zaten we om tafel, de tweede week januari starten we met de bouw en eind februari waren we operationeel”


“Fijne partij die snel schakelt en doet wat ze beloven”

Bart | Director Services

“Ze overtuigde ons door de aanpak, creativiteit maar vooral hun betrokkenheid. Zelfs tijdens de realisatie van onze serverruimte en netwerk mochten we nog aanpassingen doen.

"Nu staan ze 24/7 klaar voor het onderhoud & beheer in NL en BE”

Sander | IT Manager

“We hadden 2 split units aan het plafond hangen. Dat functioneerde niet. Ze adviseerde ons en installeerde In-Row systemen met Aspiratie”

“Onze temperatuur problemen zijn opgelost en we hebben de ruimte veiliger gemaakt”

Gert-Jan | Facilitair Manager

“In krap 4 maanden alle winkels in NL & BE voorzien van een nieuwe infra, hoe realistisch is dat?”

“Het had veel weg van een militaire operatie. Én de winkels bleven gewoon open voor onze klanten”

Kristijan | ICT Manager Benelux

“Ze gaven ons inzicht in de verschillende opties” “Ze beantwoorden al onze vragen”

“Tijdens de bouw van onze serverruimte werd bevestigd waarom we voor hun hadden gekozen”

Robert | Team coördinator

“In het begin werden we verrast door hun no-nonsense en pragmatische aanpak”

“Na de bouw doen ze nu al jaren het onderhoud & beheer van onze datacenters”

René | Systeem Netwerkbeheerder

“Om de koelcapaciteit te kunnen garanderen moest er iets gebeuren”

“Op innovatieve wijze ontwierp en implementeerde ze een koude straat oplossing”

Jan-Henk | Project Leider

"We werden uitgedaagd & verrast door een uiterst schaalbaar serverruimte ontwerp"

"We waren overtuigd van de aanpak en persoonlijke betrokkenheid"

Edwin | IT manager

“De bouw van ons 2de datacenter verliep zoals ze hadden beloofd”

“Nu alweer een aantal jaren onze partner voor het onderhoud van de datacenters”

René | ICT Manager

“Onze density nam snel toe, we moesten in hoog tempo onze koeling upgraden”

“Binnen no-time presenteerde ze het ontwerp en installeerde het in ons live datacenter”

René | Site Manager

“Een gewone aanbesteding tenminste zo leek het bij de start”

“Inmiddels al jaren onze vertrouwde partner voor het onderhoud en alle uitbreidingen”

Peter | Beleidsmedewerker I&A

“We vroegen ITbases onze lokale serverruimtes verregaand te optimaliseren”

“Het schaalbare ontwerp leidde tot de standaardisatie van onze serverruimtes”

Hans | Implementatiebegeleider Rabobank Nederland

“Na de implementatie van onze nieuwe serverruimte wilde we ook het onderhoud inregelen; we hebben er geen omkijken naar”

Ze doen de planning, check-ups en houden ons op de hoogte”

Anton | Facilitaire Dienst

“We vroegen ITbases onze lokale serverruimtes verregaand te optimaliseren”

“Het schaalbare ontwerp leidde tot de standaardisatie van onze serverruimtes”

Hans | Implementatiebegeleider Rabobank Nederland

“We wilden in onze bestaande live serverruimte een nieuwe omgeving bouwen, ze gaven ons het vertrouwen dat dit een haalbaar en verantwoord scenario was”

“Op alle belangrijke momenten was hun projectleider aanwezig”

Micha | ICT Manager

“We wilden een standaard serverruimte”

“Hun inbreng gaf ons veel meer inzicht, nu hebben we een uiterst betrouwbare serverruimte die probleemloos draait”

Patrick | Hoofd ICT

“Onze airco’s waren over gedimensioneerd”

“Door lucht ‘kortsluiting’ moesten ze allemaal draaien. Ze bedachten een maatwerk cold-cube en installeerde hem, nu kunnen we met één airco uit”

Mathijs | Projectleider

“Praktijk mensen waarop je de hele bouw van het datacenter op kon vertrouwen”

“Prachtig resultaat binnen de tijd zodat we nieuwe klanten konden implementeren”

Jan | Site Manager

Asset Management

Bel ons nu en ga het gesprek aan

Wilt u vrijblijvend kennismaken en weten wat we voor u kunnen doen? We leggen u graag in een persoonlijk gesprek uit hoe we in uw specifieke situatie kunnen bijdragen aan 24/7 uptime.

Bel ons nu.

+31 85 210 71 61