Datacenter ontwerp

Stap 1 : Ontwerp-Engineeren-Budgetteren-Programma van Eisen
Brainstormen met onze Datacenter specialist?

Datacenter ontwerp

Datacenter ontwerp & engineering: Stap 1

U wilt een eigen datacenter ontwikkelen. Het datacenter huisvest uw hardware. Systemen die de eigen organisatie on-premise gebruikt. Of zelfs gebruikt door externe partijen.

Maar waar moet het datacenter ontwerp aan voldoen? Hoe zorg ik ervoor dat het datacenter ook in de toekomst voldoet aan de eisen die de organisatie eraan stelt? En welke investering moet ik doen om het datacenter te ontwikkelen en 24/7 up te houden?

Concurrerend datacenter

Mijn datacenter moet tenminste concurrerend zijn met een commercieel extern datacenter. Wanneer u uw dienstverlening verder uitbreidt, lopen de kosten van de “huur” daar namelijk op. Bovendien wilt u sneller fysieke toegang hebben tot uw systemen. U wilt grip houden op de kosten en snel kunnen schakelen als de markt dat vraagt.

Kosten

U wilt de kosten van uw datacenter in de hand houden.

[

Toegankelijkheid

U wilt snel fysieke toegang tot uw systemen.

+

Snel schakelen

U wilt snel schakelen als de markt dat vraagt.

Datacenter ontwerp

Hoe ontwerpen wij uw datacenter?

 

Het ontwerp van een datacenter gaat in drie stappen:

 • Stap 1 -> Ontwerp – Engineering – Budgettering – Programma van Eisen
 • Stap 2 -> Build – Projectmanagement – Commissioning & Test
 • Stap 3 -> Onderhoud en beheer

 

Ontwerp en engineering van uw datacenter

Vanuit uw eisen en wensen, uw gebruik en toekomst visie maken wij samen de vertaling naar uw schaalbare en betrouwbare datacenter ontwerp.

 

 • Tijdens het gesprek geven we advies met hoeveel rack posities u kunt starten en met welke beschikbaarheid. Dat bepaalt in veel gevallen het vertrekpunt van het ontwerp.
 • Beschikbaarheid drukken we uit in de TIER classificatie; kunt u zich enige ongeplande down-time per jaar veroorloven of is dat een bedreiging voor de dienstverlening en business?
 • Als laatste maken we een inschatting van het elektrisch vermogen (kW) dat u nodig heeft nu en in de toekomst.

Datacenter ontwerp

Vanuit uw business model maken we samen de vertaling naar uw schaalbare en betrouwbare datacenter ontwerp.

Datacenter ontwerp

Samen met onze kennis en ervaring

Naast deze praktische elementen geven we u advies voor uw datacenter en delen we onze kennis en ervaringen. We bieden verschillende mogelijkheden om energie te besparen en welke technieken daarvoor beschikbaar zijn. Daarop leveren wij een datacenter ontwerp. We maken een datacenter vloerplan met de rack posities. U ziet dan direct welke vrije ruimte u heeft om te kunnen groeien. Op basis van de geselecteerde classificatie ontwerpen wij de infrastructuur met componenten en installaties. Hierin verwerken we uw schaalbare groeiscenario. De groeimogelijkheden verdelen we onder in een aantal logische fases.

We presenteren het datacenter ontwerp met uw mogelijkheden en beperkingen. Daar waar mogelijk belichten we alternatieven.

Budgettering en datacenter eisen

In de begroting verwerken we alle investeringen die nodig zijn om uw datacenter gebruiksklaar op te leveren. Naast de kosten voor de fysieke bouw van de infrastructuren berekenen we ook de kosten voor de begeleiding van het project, inclusief de commissioning en de testfase. Bovendien voegen we de stappen toe die nodig zijn wanneer u uw datacenter wilt uitbreiden. Ten slotte krijgt u de kosten voor het onderhoud en beheer.

U kunt nog aanpassingen maken voordat we tot een definitieve begroting komen.

Offerte aanvraag en beoordeling

We hebben samen uw datacenter ontworpen en weten wat de benodigde investering is. Daarmee werken we een programma van eisen uit op basis waarvan u een aantal geselecteerde partijen kunt uitnodigen om een offerte voor een datacenter uit te werken. Uit de offertes selecteren we samen de partij die het beste voldoet aan uw wensen.

 

 • Eisen & wensen
 • Design & Engineering
 • Turn key begroting
 • Programma van Eisen
 • Uitvraag & beoordeling
 • Selectie integrator 

Wat onze klanten over ons zeggen:

{

“Praktijk mensen waar je de hele bouw van het datacenter op kon vertrouwen” “Prachtig resultaat binnen de tijd zodat we nieuwe klanten konden implementeren.”

Jan – Site Manager Eurofiber