Energie besparen serverruimte?

Kosten reductie door scheiden van koude- en warme luchtstromen Benieuwd naar de mogelijkheden & budget?

Cold Cube & Corridor

Rendement uit uw serverruimte koeling

Wilt u energie besparen in uw datacenter? Kijk dan eens naar de koeling van uw serverruimte. U kunt het energieverbruik van uw datacenter tot wel 30% verlagen!

Wanneer de koude ingaande en warme uitgaande luchtstromen met elkaar vermengen, ontstaat er een enorm energieverlies en bovendien een verlaagde capaciteit van uw koel installatie.

Voorkom het vermengen van de luchtstromen door ze van elkaar te scheiden!

Isoleren

Met dak panelen, maatwerk en schuifdeuren isoleren we beide luchtstromen van elkaar.

!

Plenum

We benutten de ruimte boven het verlaagd plafond als kanaal voor de aanvoer of retour luchtstroom.

P

Maximale vrijheid

Met een free standing cold cube heeft u maximale vrijheid. Racks bijplaatsen is easy.

Cold Cube

De prestaties van uw koeling maximaliseren

U heeft twee rijen racks tegenover elkaar staan met de koude zijde naar elkaar toe en creëert daarmee een “koude gang” in uw serverruimte; een cold corridor.

Gelijke racks

Wij brengen uitneembare glazen dak panelen aan bovenop twee rijen racks en schuifdeuren aan het begin en einde van de gang. Dat werkt alleen als alle racks even hoog zijn.

Verschillende racks

Heeft u racks van verschillende afmetingen, dan vereist dat maatwerk. Bij een verschillende hoogte van de racks vullen we ze uit met maatwerkpanelen. Staan de racks niet in één rechte lijn naast en tegenover elkaar, dan passen we de dak panelen hierop aan.

In de racks

Nog een stap verder is het isoleren van de voor- en achterzijde van de racks. daarmee verlaagd u het energie verbruik maximaal en benut u de beschikbare koel capaciteit volledig. Dit wordt gedaan door aan de voorzijde van het rack de ruimte tussen de 19″profielen en de zijkant van het rack af te dichten en het plaatsen van blindpanelen op de niet gebruikte 19 inch posities tussen de apparatuur in het rack.

Een rij

Heeft u één rij met racks, dan maken we een halve corridor of cold cube. Eén zijde van het dak rust op het dak van de racks en de andere zijde op een profiel aan de bouwkundige wand. Het geheel werken we af met een halve deur aan het begin en einde van de gang.

Varianten

Er zijn hierop eindeloos veel varianten mogelijk. We werken bijvoorbeeld ook met een plenum waarbij we de vrije ruimte boven het verlaagd plafond benutten als kanaal om koude lucht aan te voeren of warme lucht retour te brengen naar de koel unit. Een andere oplossing is een free standing corridor. De corridor staat los van de racks en biedt daardoor de mogelijkheid om extra racks op vrije posities te plaatsen zonder dat u de opstelling hoeft aan te passen.

Overzicht van de mogelijkheden

Het energieverbruik verlagen en de beschikbare capaciteit van de koeling verhogen kunnen we dus op verschillende manieren realiseren:

 

  • Dakpanelen en schuifdeuren bij gelijke racks
  • Maatwerkpanelen bij ongelijke racks
  • Cold cube bij één rij met racks
  • Plenum boven het verlaagde plafond
  • Free standing corridor voor maximale vrijheid

De Cold Cube

U kunt het energieverbruik van uw serverruimte tot wel 30% verlagen.

Cold Cube

Wilt u ook energie besparen?

Wij helpen u om tot een ideale opstelling te komen. We bekijken met u de opstelling in uw serverruimte. Nadat we het hebben ingemeten vertellen we u direct welke oplossing wij kunnen aanbevelen.

Heeft u een goed beeld van onze oplossing en hebben wij uw vragen beantwoord, dan werken we het geheel uit in een overzichtelijke offerte. Hierin nemen wij op:

  • Benodigde materialen
  • Transport
  • Montage van uw opstelling

Natuurlijk begeleiden we het project nauwgezet. Onze projectleider controleert of de werkzaamheden goed worden uitgevoerd. Het is bovendien erg belangrijk voor ons dat u als gebruiker tevreden bent.

Wat onze klanten over ons zeggen:

{

“Om de koelcapaciteit te kunnen garanderen moest er iets gebeuren.”

“Op innovatieve wijze ontwierpen en implementeerde ze een koude straat oplossing.”

Jan-Henk – Projectleider Alticom