Datacenter audit & advies

Weet u zeker dat de UPS en koeling perfect werken? Ook bij een netuitval!
Weten wat de audit voor u kan betekenen?

Datacenter Audit

Audit voor uw serverruimte

Kan uw serverruimte het dynamische karakter van uw IT aan?

Dat betekent dat u ervoor moet zorgen dat alles voortdurend blijft functioneren. Maar is uw serverruimte wel in topconditie? IT bases ontwikkelde speciaal hiervoor de Datacenter Audit. Deze test geeft u inzicht in de conditie van uw serverruimte. Na een grondige inventarisatie stellen we vast of er verbeterpunten zijn. In dat geval hebben we de oplossing alvast voor u uitgewerkt.

Functioneren

Weet u zeker dat alle componenten onafhankelijk van elkaar functioneren?

s

UPS & NSA

Werkt uw noodstroom installatie gegarandeerd als het net uitvalt?

R

Top conditie

Controleert u regelmatig of uw datacenter nog wel in topconditie verkeert?

Datacenter Audit

Datacenter audit & advies

Om alle installaties optimaal en non-stop te laten functioneren is het noodzakelijk dat u regelmatig uw een datacenter audit laat uitvoeren. Anders komt u er bij een calamiteit achter dat de back-up van uw datacenter toch niet zo goed functioneert. Dan bent u ineens veel data kwijt en ligt een belangrijk deel van uw bedrijf stil.

Risico

De Datacenter audit van IT bases geeft u inzicht in de conditie van uw serverruimte. We maken eerst een inschatting van de handelingen die nodig zijn voor de test. Is het risico te groot, dan kunnen we bijvoorbeeld buiten kantooruren testen. Na een grondige audit van uw datacenter stellen we vast welke verbeterpunten er zijn.

Datacenter advies

Onze ervaren engineer neemt tijdens het intakegesprek de vragenlijst met u door. De vragenlijst is gebaseerd op onze praktijkervaring als datacenter expert. Hij bespreekt met u:

  • Uw afspraken over uptime met uw gebruikers.
  • Uw organisatie van het onderhoud en de log files.
  • Uw specifieke wensen voor de functionaliteit, zoals een redundante koelinstallatie.

We onderwerpen de infrastructuur zoals de elektrische installatie en de airco aan een praktijkonderzoek. Én controleren of de installaties juist zijn weergegeven op de tekeningen. We checken of alarmmeldingen wel binnenkomen.

De datacenter Audit

Om optimaal non-stop te blijven functioneren is het noodzakelijk dat u regelmatig een datacenter / serverruimte audit laat uitvoeren.

Datacenter Audit

Wilt u ook inzicht in de betrouwbaarheid van uw serverruimte?

De conclusies uit ons gesprek en het praktijkonderzoek verwerken we in een overzichtelijk rapport met aanbevelingen. Onze engineer bespreekt het auditrapport met u en geeft aan welke prioriteit de verschillende aanbevelingen hebben.

Rapportage

U krijgt een rapportage met:

  • Inzicht welke installaties beproefd zijn.
  • Wat de uitkomst van de beproeving is.
  • Wat eventuele aandachts- en verbeterpunten zijn.

Omdat we vooraf weten wat we testen en hoe we testen, weten we ook precies wat we moeten doen als iets niet blijkt te functioneren. We hebben uw fall back scenario paraat zodat uw bedrijfsvoering niet in gevaar komt.

Wat onze klanten over ons zeggen:

{

“Uit de audit bleek dat we geen redundantie meer hadden op UPS niveau” “Niet direct zorgwekkend” “Toch hebben we het na de test direct laten oplossen” “Nu zijn we weer 100% secure” “Dat geeft een veilig gevoel” “Zelf hadden we dit niet snel gedetecteerd” “Werk voor specialisten”.

André – IT Director X