Serverruimte monitoring

24/7 monitoren en alarmen per SMS ontvangen met Infra Monitoring
Weten wat ú kunt monitoren en hoe?

Infra Monitoring

Serverruimte Monitoring

We maken het wel mee dat er wel een beveiliging op de temperatuur van de serverruimte zit, maar dat die niet juist is ingesteld. Of dat er wel een alarm melding wordt verstuurd, maar dat het niet bij de juiste persoon terecht komt. En dan moet het voor diegene ook nog duidelijk zijn wat hij moet doen.

Wij plaatsen meet sensoren om uw serverruimte te monitoren. Vervolgens stellen we drempelwaarden in op basis van uw gegevens en onze ervaring. Valt een bepaalde waarde buiten die drempelwaarden, dan krijgt u een melding. We programmeren uw dashboard en testen alle meldingen en of ze bij de juiste persoon terecht komen. Wij vertrekken niet voordat alles goed werkt. Zo bent u op tijd op de hoogte wanneer u in moet grijpen. En als er iets niet helemaal duidelijk is, belt u ons. Dan kunnen wij u vertellen of u nog rustig een kop koffie kunt drinken, of direct in actie moet komen. Desgewenst 24/7.

We zorgen ook dat u alleen relevante meldingen krijgt, zodat u zo min mogelijk gestoord wordt in uw werk. Als u wilt, schakelen we brandmeldingen van de serverruimte door naar de brandmeldinstallatie van het gebouw. Dan wordt de brandweer automatisch gewaarschuwd bij brand in de serverruimte.

Met ons monitoring systeem configureren we alles optimaal en heel overzichtelijk. En breidt u het aantal racks en PDU’s uit dan configureren wij deze ook in het serverruimte monitoring systeem.

Web based tool

Waar dan ook real time je monitoring kunnen raadplegen.

Visuele & clicable weergave

In één oogopslag zien waar het alarm vandaan komt.

}

Melding of alarm

Alleen alarmen op uw mobiel ontvangen.

Infra monitoring

Meldingen en alarmen

U krijgt een melding per e-mail of sms, dat er iets aan de hand is. Een melding is pas een alarm wanneer er direct actie nodig is. Wij adviseren u over de prioriteit en de impact van elke melding en verwerken dat in het serverruimte monitoring systeem.

Welke meldingen kunt u zoal krijgen?

 

  • De temperatuur aan de koude ingang van de computer is te hoog; uw koelsysteem werkt onvoldoende.
  • Het verschil in temperatuur tussen de ingang en de uitgang is te groot; kennelijk genereert uw computer te veel warmte.
  • De luchtvochtigheid is te laag, waardoor de serverruimte statisch kan worden en een vonk de data op uw computers kan beschadigen.
  • De batterijspanning van de UPS is te laag, wat aangeeft dat de batterijen niet meer in goede conditie zijn om de stroomvoorziening te garanderen bij netuitval.
  • Het noodstroomaggregaat (NSA) heeft onvoldoende dieselolie.
  • De overspanningsbeveiliging is ingeschakeld geweest. Mogelijk is er een blikseminslag geweest.

Met Infra Monitoring heeft u een web-based dashboard, ontvangt u realtime alarmen per SMS en stelt u zelf eenvoudig tresholds in.  

Infra monitoring

Nog meer zekerheid?

Kies dan voor een compleet pakket met Infra Care & Infra Management.

Wat onze klanten over ons zeggen:

{

“Deze tool is zo handig” “Onze medewerkers krijgen nu alleen de informatie die voor hun is bestemd en van belang is” “Én zijn er werkzaamheden dan volgen we het proces vanaf onze werkplek” “Ook wanneer we buiten de deur zijn”.

Rene – IT Support Gemeente Wijchen