Serverruimte voor de overheid

Gemeente - Onderwijs - Overheid
Ervaringen uitwisselen en mogelijkheden onderzoeken?

Uw situatie

Serverruimte gemeenten, onderwijs en overheid

Als overheid – rijk, onderwijs of gemeente – bent u dubbel zo zorgvuldig met uw data en applicaties. Enerzijds moet een deel van uw systemen en data beschikbaar zijn voor burgers, leerlingen en ouders. Anderzijds zijn de persoonsgegevens bijzonder kwetsbaar.

Neemt u uw volledige ICT af bij een extern onafhankelijk datacenter of behoudt u uw eigen datacenter in de overheids- of onderwijsinstelling? Kiest u voor private of public cloud diensten? Een complexe afweging tussen nieuwe werkprocessen, organisatie en technologie. Wat is het meest efficiënt, betrouwbaar en voordelig?

Veiligheid en privacy

Staat de specifieke wetgeving toe dat uw overheids- of onderwijssystemen in een public cloud draaien? Bedrijfsgevoelige data zoals leerling- en bewonersinformatie wilt u sowieso liever in een private cloud opslaan in een onafhankelijk datacenter. Soms zijn er specifieke juridische of strategische beperkingen voor dataverwerking van overheid, gemeente en onderwijs. Werkt u veel met maatwerkapplicaties? Moderne cloud diensten zijn ook nog eens moeilijk te koppelen met applicaties die niet standaard zijn.

Snelle veranderingen

Ieder schooljaar andere onderwijssystemen en richtlijnen, een nieuw bestuur in uw gemeente of politiek die uw overheidsinstelling een andere richting uit stuurt? Sterk fluctuerende capaciteit, software of gebruikers leiden tot een onvoorspelbare financiële planning en afschrijving.

Continue beschikbaar

U wilt uw leerlingen, ouders, leraren, ambtenaren en burgers niet teleurstellen met een langzame verbinding of erger, een uitgevallen verbinding. Continue beschikbaarheid is cruciaal. Ook kan het nodig zijn dat uw eigen medewerkers fysiek snel bij de serversystemen kunnen. Bovendien heeft u een redundante verbinding nodig, zodat uw gegevens 100% beschikbaar zijn.

Veilig

Persoonsinformatie voor overheid, gemeente en onderwijs is veilig.

Maatwerk

Maatwerkapplicaties draaien moeiteloos op uw serversystemen.

Budget

Voorspelbare kosten van uw serverruimte dus goed budgetteerbaar.

Hybride configuratie

Met behoud van eigen datacenter

Voor een serverruimte van uw gemeente, onderwijs- of andere overheidsinstelling wilt u the best of both worlds. Wij bieden een hybride configuratie met behoud van uw eigen datacenter met maximaal gebruik van cloud diensten.

Wij bieden continue beschikbaarheid, door de serverruimte op uw locatie te plaatsen in uw gemeente, onderwijsinstelling of andere overheid. U bent dus minder afhankelijk van de verbinding met de buitenwereld of voor de beveiliging van uw data. Daar waar mogelijk en wenselijk kunt u nog steeds gebruik maken van public of private cloud diensten.

U wilt geen rompslomp van de implementatie en uw systemen gemakkelijk kunnen opschalen.

Om kosten te reduceren wilt u bovendien kunnen samenwerken met andere gemeentes, rijksdiensten of scholen vanuit uw eigen Shared Service Center: uw eigen ICT-dienstverlening.

En u wilt volledig voorspelbare maandelijkse kosten voor het gebruik en het operationeel houden van uw eigen datacenter, gedurende de hele levensduur van uw serverruimte.

  • Continu beschikbaar
  • Onafhankelijk
  • Gemakkelijk implementeren en opschalen
  • Samenwerken met andere overheidsinstanties
  • Voorspelbare, maandelijkse kosten

 

DE Compact Server Room

Maximaal zelf in charge qua beveiliging, implementatie en management.

CSRoom

De Compact Server Room

Een maand abonnement inclusief onderhoud en beheer

 

ITbases ontwikkelde de Compact Server Room (CSR). De meest complete, schaalbare, betrouwbare en geïntegreerde serverruimte van dit moment. U kunt het eenvoudig afnemen als maandabonnement, inclusief onderhoud en beheer (Infra Care). De Compact Server Room as a Service – CSRaas. Voor een bedrag vanaf 1.995,- per maand. Op locatie en 24/7 beschikbaar en schaalbaar.

We gebruiken kant-en-klare bouwstenen zodat we uw serverruimte op uw onderwijsinstelling of in uw gemeente eenvoudig kunnen implementeren. Onze technologie is state of the art met een groen karakter. Op basis van ervaringscijfers stellen we vast wat de vereiste beschikbaarheid is en hoeveel rack space u daarvoor nodig heeft. Mocht uw behoefte in de toekomst veranderen, dan passen we de configuratie in uw serverruimte en uw abonnement probleemloos aan. Wij verzorgen bovendien het onderhoud en beheer. U heeft een veilige, 100% toegankelijke en toekomstbestendige oplossing tegen voorspelbare kosten. Dat is dus goed te budgetteren.

  • Maandabonnement inclusief beheer en onderhoud
  • Toekomstbestendig: state of the art en groene technologie
  • 100% toegankelijk
  • Verhuisbaar wanneer u gaat fuseren

 

Wat onze klanten over ons zeggen:

{

“Een gewone aanbesteding, tenminste zo leek het bij de start”

“Inmiddels al jaren onze vertrouwde partner voor het onderhoud en alle uitbreidingen.”

Peter – Beleidsmedewerker I&A Gemeente Stichtse Vecht