Serverruimte voor de financiële sector

Banken - Verzekeraars - Juridische sector
Brainstormen met onze Datacenter specialist?

Uw situatie

Serverruimte voor banken, verzekeraars en juridische sector

Laat u uw volledige ICT draaien in een extern datacenter of behoudt u uw eigen serverruimte? Maakt u gebruik van private of public cloud diensten? Is uw data wel veilig in een public cloud? En hoe veilig is uw serverruimte? Vragen die vooral voor banken, verzekeraars en juridische kantoren relevant zijn.

Nu steeds meer werkprocessen gedigitaliseerd zijn, moet u opnieuw afwegen of uw organisatie en technologie daar nog wel op aansluiten.

De cloud is een toverwoord; u heeft geen eigen computerruimte meer nodig, dus geen rompslomp en geen investering. Maar die maandelijkse kosten kunnen behoorlijk oplopen. En hoeveel tijd, geld en moeite kost het u als de veiligheid van uw data in gevaar is?

Cloud of serverruimte?

Banken, verzekeraars en juridische kantoren hebben meestal niet genoeg aan standaard oplossingen. Uw gegevens zijn immers extra gevoelig. Helemaal met de nieuwe privacywetgeving. Datacenters en cloudproviders beloven van alles, maar wij constateren dat toezicht en controle beperkt zijn als het erop aankomt. Waar op de planeet staan de systemen met uw ‘beveiligde’ data eigenlijk? Is het Nederlands recht daar wel van toepassing?

Bijzondere eisen aan de serverruimte

De serverruimte van een juridisch kantoor stelt juridische eisen aan uw dataopslag. De serverruimte van verzekeraars kent strategische beperkingen. En de serverruimte van banken heeft specifieke beveiliging nodig. Zowel banken, verzekeraars als juridische kantoren werken veel met maatwerkapplicaties. Clouddiensten gaan vaak uit van standaardapplicaties. Die zijn moeilijk te koppelen aan uw specifieke applicaties.

Fluctuatie van uw behoefte

Bovendien fluctueert uw behoefte aan capaciteit, software of het aantal medewerkers. Datadiensten blijken financieel lastig te plannen; voor elke verandering krijgt u weer onverwachte kosten. Soms is het ook nodig dat uw eigen ICT-medewerkers fysiek bij het systeem kunnen in de computerruimte. Ten slotte heeft u een redundante verbinding nodig met het internet zodat uw data gegarandeerd 100% beschikbaar is.

Kortom, is de cloud wel zo efficiënt, betrouwbaar en voordelig? Of heeft u toch liever een eigen on-premise datacenter op locatie? Is een combinatie van beide haalbaar?

Veilig

Serverruimte veilig in eigen huis zodat u er direct bij kunt.

"

Lage investering

Voorspelbare, maandelijkse kosten in plaats van een hoge investering.

Beschikbaar

Uw data gegarandeerd 100% beschikbaar door redundante verbinding.

Compact Server Room

Best of both worlds

Voor banken, verzekeringen en juridische kantoren

Wat is dan de beste oplossing voor uw serverruimte? U wilt the best of both worlds. Wij bieden de zekerheid en de veiligheid van uw eigen datacenter met optimaal gebruik van clouddiensten. Een hybride configuratie, bij uitstek geschikt voor banken, verzekeraars en juridische diensten. Een onafhankelijke serverruimte met voorspelbare kosten.

Onafhankelijke serverruimte

Uw eigen serverruimte: veilig en onafhankelijk. U heeft daarmee een optimale bedrijfscontinuïteit doordat de systemen dicht bij de operatie staan. U bent volledig onafhankelijk van derden. U bent onafhankelijk voor:

  1. Uw databeveiliging
  2. Een verbinding met de buitenwereld
  3. Beveiliging
  4. Opschaling
  5. Datamanagement

En waar mogelijk maakt u gebruik van clouddiensten, bijvoorbeeld voor standaardapplicaties.

Voorspelbare kosten

U wilt geen rompslomp en u wilt zich geen zorgen hoeven maken over het onderhoud en beheer. U wilt bovendien volledig voorspelbare maandelijkse kosten voor het gebruik en probleemloos operationeel houden van uw eigen on-premise datacenter gedurende de hele levensduur. En dan zonder grote initiële investering.

DE Compact Server Room

Wij bieden de zekerheid en de veiligheid van uw eigen datacenter met optimaal gebruik van cloud diensten.

 

CSRaaS

Compact Server Room as a Service

IT bases heeft voor u de Compact Server Room as a Service (CSRaaS) ontwikkeld. Een serverruimte, speciaal voor banken, verzekeraars en juridische organisaties. De meest complete, schaalbare, betrouwbare en geïntegreerde serverruimte-inrichting van dit moment. Geen grote investering, maar een maandabonnement, inclusief onderhoud en beheer met Infra Care. Vanaf 1.995,- per maand. Op uw eigen locatie, 24/7 beschikbaar en schaalbaar.

Modulair systeem

We gebruiken bouwstenen voor de serverruimte, zodat de implementatie op locatie zeer eenvoudig is. Onze technologie is state of the art met een uiterst groen karakter. Samen bepalen we hoeveel rackspace u nodig heeft. Op basis van ervaringscijfers stellen we vast wat de vereiste beschikbaarheid is. We passen de configuratie probleemloos aan wanneer uw gebruik in de toekomst mocht veranderen. Zonder downtime. Wij implementeren de CSRaaS op locatie, onderhouden en beheren die. Een toekomstbestendige oplossing tegen voorspelbare kosten.

  • Implementatie op locatie
  • Groen en state of the art
  • Toekomstbestendig

Direct naar Compact Server Room

Wat onze klanten over ons zeggen:

{

“We vroegen ITbases onze lokale serverruimtes verregaand te optimaliseren, het schaalbare ontwerp leidde tot de standaardisatie van onze serverruimtes”

Hans – Implementatiebegeleider Rabobank Nederland