Verhuizen naar commercieel Datacenter of cloud?

Verhuizing voorbereiden & zorgen dat uw www connectie 100% up blijft
Brainstormen & samen checklist bespreken

Cloud verhuis service

Verhuizing naar een commercieel datacenter?

Wilt u een verhuizing van uw hardware systemen naar een commercieel datacenter? Voordat u uw systemen kunt verhuizen, moet de nieuwe locatie wel worden ingericht. Én moet de thuissituatie on-premise aangepast worden zodat u altijd 100% up bent.

ITbases is allround verhuizer van serverruimtes. Wij inventariseren wat er nodig is voor de migratie van de systemen en brengen verslag uit van wat er moet gebeuren. We checken o.a. of de stroomvoorziening en PDU’s geschikt zijn om uw apparatuur op aan te sluiten. We verzorgen de glas- en koperbekabeling voor uw datanetwerk en we bereiden de fysieke verhuizing van uw systemen voor. Én plaatsen racks inclusief cold cube’s mocht het Datacenter hier niet in voorzien.

Racks & Cold Cube plaatsen

Racks en Corridor plaatsen in het commerciële Datacenter?

Datanetwerk bekabeling

Wij verzorgen de bekabeling voor uw datanetwerk.

Hardware verhuizen

Fysieke verhuizing inclusief uit- en inbouw van de systemen.

Cloud verhuis service

Verhuizing serverruimte

We leveren niet alleen alle componenten, maar ons serviceteam brengt het ook op locatie, stelt het op en zorgt dat het integraal deel uitmaakt van de totale opstelling, inclusief infrastructurele voorzieningen. Alles voor de vlekkeloze migratie van uw hardware systemen. Minder overlast on-site en in korte tijd operationeel.

 • 19 inch Racks & accessoires
 • Stekkerblok en intelligente PDU
 • Scheiden van koude- en warme luchtstromen
 • Gootsystemen voor glas- en koperbekabeling
 • Prefab netwerk bekabeling
 • Beveiliging en toegangscontrole van de racks
 • Verhuizing van de hardware systemen
 • Re-sizen van de serverruimte bij u op kantoor

 

19″ Serverracks, patchracks en accessoires

Uw keuze van het type rack vooraf aan de verhuizing en de wijze waarop u ze opstelt in het Datacenter zijn bepalend voor het gebruikersgemak op lange termijn.

Stekkerblok of PDU

Wij selecteren voor u de meest geschikte PDU. Op basis van uw gebruik en de hardware die moet worden aangesloten. Wilt u het verbruik (kW) registreren zodat u weet wat de energiekosten zijn? Of wilt u iedere poort op de PDU kunnen schakelen zodat u op afstand kan re-booten?

Warme en koude straten

Het scheiden van koude- en warme luchtstromen verlaagt de energiekosten aanzienlijk. Alleen blindpanelen aanbrengen op lege plaatsen in het rack is onvoldoende. Monteer daarom de cold cube zodat de koude en warme zijde van de racks van elkaar worden geïsoleerd. Dat voorkomt hot spots in uw racks. 

Gootsystemen

Voor de verhuizing van uw systemen brengen we de elektrische, netwerk- en besturingsbekabeling onder in gootsystemen.

Prefab databekabeling

De netwerkbekabeling aanleggen tussen racks onderling bij een verhuizing van de serverruimte is arbeidsintensief. De oplossing is prefab-bekabeling. Vooraf meten we alle lengtes in en maken die per verbinding gereed. Op locatie leggen we de voorgemonteerde kabelbundels in de goot en klikken de connectoren of cassettes in de patchpanelen. We testen de verbinding nog een keer om er zeker van te zijn dat deze 100% is, zodat we een gecertificeerd netwerk opleveren.

Beveiliging en toegang tot het rack

Wanneer er meerdere racks staan opgesteld in het Datacenter, wilt u mogelijk onderscheid maken in de toegang per rack. De netwerkbeheerder krijgt bijvoorbeeld alleen toegang tot de patchracks, maar niet in de racks met hardware. U bepaalt zelf precies welke medewerkers u toegang geeft tot welke racks. U maakt de links in de software en handelingen van uw medewerkers worden direct geregistreerd. Dat geeft een veilig gevoel.

Verhuizing van de hardware

Voordat we de systemen naar het Datacenter verhuizen bepaalt u de indeling per rack in het Datacenter. Én bepaalt u welke verbindingen u nodig heeft. Is dit gereed en afgerond dan bereiden we de fysieke verhuizing voor, bouwen we de systemen uit, verhuizen we de systemen in speciale verhuis boxen en bouwen de hardware in het Datacenter in de racks.

Re-sizen bestaande serverruimte

Nu de hardware buiten de deur staat is de verbinding met het externe Datacenter belangrijker dan ooit. Het rack dat on-premise blijft staan met daarin de switches en wellicht een enkele server moet volledig worden geback-upt. Noodstroomvoorziening en goede koeling afgestemd op het ‘nieuwe’ verbruik is cruciaal. Én ‘oude’ installaties kunnen worden ontmanteld zodat u bespaart op onderhoudskosten en ruimte (m2).

 

De Cloud verhuis service

Nieuwe locatie vooraf aan de verhuizing van uw hardware gereed maken & huidige serverruimte downsizen.

Cloud verhuis service

Resultaat

Wanneer wij de verhuizing van de hardware voor u regelen, hoeft u zich nergens meer zorgen over te maken. Want we denken aan alles.

 

 • Wij nemen u werk uit handen.
 • Al uw verbindingen zijn getest en stroomvoorziening is gecheckt zodat u zeker weet dat het werkt.
 • U kunt probleemloos uw hardware installeren; wij hebben alles voor u voorbereid.

Wat onze klanten over ons zeggen:

{

“Ze hadden het vanaf het eerste moment perfect onder controle” “Samen hebben we hun checklists besproken” “Op de dag van de verhuizing bleek hoe goed en minutieus alles was voorbereid” “Binnen 24 uur waren we weer volledig up & running” “Ze straalde rust en professionaliteit uit”.

Donovan – Network & System administrator Samsung