Periodieke check & test

Met Infra Management controleren of alles écht werkt en niet overbelast is
Wilt u weten wat we precies checken en testen?Download de checklist

Infra Management

Uw risico

Wanneer u bijvoorbeeld extra hardware plaatst, kan er een zekering doorslaan, die een kettingreactie in gang zet, waardoor ook andere systemen eruit liggen. Ook al heeft u een redundante A en B feed.

U weet niet of er een kans op overbelasting bestaat of dat uw systeem scheef belast wordt. Maar het kan ook zijn dat uw serverruimte stroomverbruik hoger dan nodig is.

Continuïteit van de hardware systemen

Denkt u zich in dat u ’s nachts een stroomstoring krijgt en uw koeling start niet automatisch op, omdat u dat nooit getest heeft.

Of dat u een melding krijgt dat een computer te warm wordt en uitschakelt. Eigenlijk is het dan al te laat; u heeft de melding van de haperende koeling gemist.

T

Periodiek onderzoek

Regelmatig testen of installaties écht werken.

RAPPORTAGE

Overzichtelijk rapport zodat u weet dat alles weer is gecheckt?

Vermogensbalans

Zeker weten dat u redundant bent en niet overbelast.

Infra Management

Zeker zijn van uw zaak.

Meten is weten. Overzicht houden verhoogt uw uptime. Niet verrast en geconfronteerd worden met ongeplande downtime. Dat had u eenvoudig kunnen voorkomen.

 

Wat doen wij?

Wij voeren voor u de periodieke tests uit. Maken de vermogensbalans op. En verzamelen alle resultaten die we vervolgens overzichtelijk beschrijven in een rapportage. Inclusief verbeter- en aandachtpunten. Én wilt u upscalen, downsizen of bijvoorbeeld energie besparen dan denken we met u mee. Geven u advies en werken de plannen voor u uit.

Wij zetten alles in het werk om uw werk zo makkelijk mogelijk te maken. Uw systemen zijn veilig bij ons.

Met Infra Management weet u zeker dat alles werkt én maken wij u attent op verbeterpunten.

Infra Management

Periodiek onderzoek

Wij testen en checken met Infra Management periodiek alle componenten en installaties apart en als geheel. Denk aan:

Brandmeld- en blusinstallaties
We testen de brandmeld installatie en kijken bijvoorbeeld ook of uw serverruimte luchtdicht is, zodat de brandblusinstallatie effectief kan blussen als het nodig is. Anders heeft u de vereiste installatie, maar kan deze de brand niet blussen omdat het blusgas weglekt.

Koelinstallatie
We controleren de koelvoorziening visueel. Checken de instellingen en temperaturen.

Noodstroomaggregaat (NSA)
Als het goed is, gebruikt u het NSA weinig. Daarom is het belangrijk dat wij testen of het nog werkt als u het wel nodig heeft.

‘Black building’
We simuleren een stroomuitval en controleren of alles daarna automatisch weer goed opstart, zoals uw koelinstallatie.

Monitoringsinstallatie
Krijgt u meldingen goed door en komen ze bij de juiste persoon?

Rapportage
Van de installaties die we testen maken we een overzichtelijke rapportage. Daarin verwerken we direct de punten van aandacht mochten die er zijn.

 

Vermogensbalans

Wij meten de complete stroomhuishouding van uw infrastructuur op verschillende essentiële knooppunten, die we zorgvuldig uitzoeken op basis van onze ervaring. Wij stellen vast wat het verbruik is van de verschillende componenten in uw serverruimte.

Wat is uw verbruik? Én hoe groot is het afgenomen vermogen?
We meten het afgenomen vermogen van de IT load. Én we brengen de belasting en het verbruik in beeld van de noodstroomvoorziening (UPS & NSA), koeling en overige facility installaties zoals de verdeelinrichting & verlichting.

De samenhang en onderlinge relatie bepaalt hoeveel energie u nodig heeft om de IT load operationeel te houden. Factor uitgedrukt als PUE. Weten hoe u de verhouding tussen de IT-load en de Facility load kan verbeteren?

Bent u overbelast? Weet u of u nog steeds redundant bent?
We checken hoe het systeem is belast. Wanneer het vermogen (IT-load) niet evenredig verdeeld is over de A- en B-voeding en er valt er één uit, dan raakt de ander mogelijk overbelast. Ondanks de redundante feed gaat de belasting in dit geval alsnog ongepland down. Met alle gevolgen van dien.

Wij houden de vermogensbalans voor u in de gaten. Voor de actuele en toekomstige situatie. Ook de UPS moet in balans zijn voor een gelijkmatige en continue stroomvoorziening.

Energie besparen? Wilt u de continuïteit verhogen?
We geven u advies hoe u energie kunt besparen. Of hoe u bijvoorbeeld de redundantie kan herstellen. U krijgt een uitgebreide rapportage met daarin de actie- en verbeterpunten. Die lichten we toe zodat u precies weet wat u kunt doen om de uptime verder te verbeteren.

Support en advies

Heeft u uitbreidingsplannen voor uw serverruimte? Dan geven wij graag vooraf aan of dat verantwoord is en u daarmee bijvoorbeeld geen overbelasting veroorzaakt.

 

Nog meer zekerheid?

Kies dan voor een compleet pakket met Infra Care & Infra Management

Wat onze klanten over ons zeggen:

{

“Ieder half jaar bespreken we samen met hun de rapportage” “Zo houden wij het overzicht en dat geeft ons zekerheid” “Ik gebruik de informatie om mijn organisatie te informeren” “Perfecte tool die precies aangeeft waar we staan”.

Sander – ICT Manager Samsung BE