Cryptocurrency & Blockchain

Maximale rekenkracht van de server & hergebruik restwarmte
Brainstormen over uw Immersion Datacenter?

Technologische ontwikkeling

Cryptocurrency & Blockchain

Nieuwe valuta zoals de bitcoin stellen totaal afwijkende eisen aan uw datacenter. De servertechnologie van cryptocurrency is anders dan het systeem dat u kent. Huidige datacenters zijn eigenlijk ongeschikt.

  • Compacte serversystemen verbruiken erg veel stroom bij de berekening van cryptocurrency, namelijk meer dan 20kW per 19” rack.
  • Door grote rekenkracht die nodig is voor cryptocurrency is de warmteontwikkeling enorm.
  • Kapitaalintensieve infrastructuur zoals generator-, back-up– en blussystemen zijn niet altijd vereist voor blockchain toepassingen.

Server systemen voor blockchain toepassingen zoals cryptocurrency moeten beschikken over een extreem grote rekenkracht. Maar alle toeters en bellen op het moederbord zijn geen vereiste. U wilt zo veel mogelijk rekenkracht op de vierkante centimeter. U wilt tenslotte in korte tijd berekeningen maken om cryptocurrency te verwerven.

Energiezuinig

Geen energieverlies door fans en hergebruik van restwarmte.

W

Koeling

Bewezen technologie met Immersion cooling systeem.

Hoge density

Extreem hoge density van meer dan 100 kW.

De oplossing

Immersion Cooling

U kunt de grote warmteontwikkeling bij het minen van cryptocurrency niet meer koelen met traditionele lucht koelsystemen. Maar de investering voor de aanschaf, onderhoud en het energieverbruik van traditionele koelsystemen is groot. Terwijl u het restproduct – de warmte – nauwelijks kunt hergebruiken.

Stroomvoorziening

De stroomvoorziening van een standaard datacenter is niet toereikend voor blockchain toepassingen. Een vol 19” rack met serversystemen voor cryptocurrency vraagt al snel meer dan 20kW. Deze density is veel te groot voor een datacenter, dat vaak is ontworpen om maximaal 8 kW per rack te huisvesten.

Ondergedompeld

Daarom adviseren wij om uw serversystemen onder te dompelen in een gesloten liggend bassin – het rack – met daarin een niet geleidende vloeistof. In dit systeem van 42-52HE kunt u meerdere server systemen onderbrengen. Eventuele fans op de processoren kunt u verwijderen, dat levert zelfs een extra energiebesparing van 5-10% op.

Doordat het server systeem is ondergedompeld, staat het de warmte homogeen af aan de vloeistof. De vloeistof wordt door een wisselaar gepompt, die is aangesloten op een standaard drycooler. De restwarmte kunt u hergebruiken door radiatoren te verwarmen voor bijvoorbeeld werkplekken.

 

  • Geen energieverbruik van de koelinstallatie behalve de pomp
  • Geen energieverlies van het server systeem doordat u de fans verwijdert
  • Extreem hoge density per rack; meer dan 100 kW
  • Volledig hergebruik van de restwarmte
  • Lage investering
  • Geen verhoogde vloer, brandblusinstallatie en dergelijke noodzakelijk

Submerged Cooling Solutions

De restwarmte kunt u hergebruiken door radiatoren te verwarmen voor bijvoorbeeld werkplekken.

De oplossing

Submerged Cooling Solutions

Immersion of submerged cooling systemen voor cryptocurrency en blockchain is een bewezen technologie. Om het te kunnen implementeren, vraagt het echter wel een nieuwe kijk op het ontwerpen en engineering van uw immersion datacenter.

Om u optimaal te faciliteren, zijn we integrator om projecten met immersion cooling te ontwerpen, te begeleiden en te onderhouden.

Ga naar subcompute.com voor meer info over Submerged Cooling Solutions >>

Wat onze klanten over ons zeggen:

{

“We wilden in onze bestaande live serverruimte een nieuwe omgeving bouwen, ze gaven ons het vertrouwen dat dit een haalbaar en verantwoord scenario was. Op alle belangrijke momenten was hun projectleider aanwezig.”

Micha – ICT Manager Shoeby